Vitalie Călugăreanu: „Dacă vrem să avem o generație sănătoasă trebuie sa întroducem educația mediatică în școli”

  • 27 August 2017 17:00
0%
00:00:00
00:00:00

Republica Moldova a pornit la drum, mediatic vorbind, cu posturile de televiziune și radio de stat, iar astăzi avem câteva sute de mijloace de informare în masă, televiziuni, posturi de radio, ziare și pagini pe internet.

De-a lungul acestor ani de la proclamarea independenței, presa a fost ca o hârtie de turnesol a modului cum s-a dezvoltat societatea moldovenească, fiind în mare dependență de evoluțiile de pe scena politică. Care a fost parcursul acesteia și care sunt provocările actuale ale mass-media în Republica Moldova, a încercat să afle colega noastră, Natalia Zaharescu.

Vitalie Călugăreanu este corespondent în Republica Moldova al postului de radio german Deutsche Welle și autor al mai multor materiale de investigații în care a dezvăluit scheme de corupție și abuzuri din partea autorităților. În condițiile unei politizări intense a presei din Republica Moldova, există loc și de jurnalism onest și combativ, afirmă Vitalie Călugăreanu. În același timp, publicul din Republica Moldova rămâne expus la mesaje propagandistice care vin dinspre Federația Rusă, dar și de la presa locală, deținută de politicienii aflați la putere, mai constată jurnalistul în interviul acordat pentru Radio Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău