Virusul care pune în pericol culturile de tomate din Franța. Nu a fost descoperit un tratament

  • 18 Februarie 2020 13:43
Virusul care pune în pericol culturile de tomate din Franța. Nu a fost descoperit un tratament

Virusul tomatei provoacă pete deschise la culoare pe roșii, astfel încât acestea nu mai pot fi vândute.Acesta nu este periculos pentru oameni. Totuși, provoacă pierderi economice, întrucât nu există tratamen, scrie Mediafax.ro

Primul caz din Franța s-a înregistrat într-o fermă din regiunea Finistere, situată în vestul țării. Ferma a fost izolată, iar serele pline cu tomate vor fi distruse, întrucât pănâ acum nu a fost descoperit un tratament.

Virusul tomatei, cunoscut sub denumirea de ToBRFV, provoacă pete deschise la culoare pe roșii, care astfel nu mai pot fi vândute. Oficialii au avertizat că virusul poate provoca pierderi economice grave fermierilor.

Virusul a fost descoperit pentru prima dată ân Israel în 2014, iar apoi s-a extins în fermele din Europa și America.

 

Crescătorii din Spania și Italia, cei mai mari producători de tomate din UE, precum și cei din SUA și Mexic au fost deja afectați, iar Marea Britanie a raportat primele cazuri anul trecut, în iulie.

Germania a eradicat boala în mai multe sere prin smulgerea plantelor din rădăcină și distrugerea lor, iar apoi prin tratarea solului cu dezinfectanți.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău