Viorica Dumbrăveanu: Se va propune ca următoarele două săptămâni să fie declarate libere

  • 06 Aprilie 2020 12:40
Viorica Dumbrăveanu: Se va propune ca următoarele două săptămâni să fie declarate libere

Angajații din sectorul public ar putea să aibă liber și în următoarele două săptămâni. Măsura care, potrivit Ministerului Sănătății, s-a dovedit a fi eficientă, urmează să fie propusă Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite IPN.

După ședința Punctului Național Focal, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că se propune ca următoarele două săptămâni să fie declarate libere. Ulterior, în funcție de evoluția situației, se va decide dacă la cele două săptămâni se va mai adăuga sau nu încă o săptămână.  

Prezent la conferință, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, Igor Pokanevych, a declarat că zilele libere sunt justificate de actuala situație epidemiologică. Și apelul: „Stați acasă!” este pentru toți, cu excepția celor din prima linie.

Angajații din sistemul bugetar au avut liber în perioada 30 martie-3 aprilie. Zilele de odihnă urmau să fie incluse în tabelul de evidență a timpului de lucru și de calculare a salariului pentru lunile martie și aprilie ca zile prezente la lucru.

Începând cu data de 17 martie, în Republica Moldova este declarată stare de urgență. Până în prezent au fost raportate 864 de cazuri confirmate cu COVID-19 și 17 decese asociate noului tip de coronavirus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău