Viorica Dăncilă va candida din partea PSD pentru alegerile prezidențiale din toamnă în România

  • 23 Iulie 2019 13:32
Viorica Dăncilă va candida din partea PSD pentru alegerile prezidențiale din toamnă în România

Conducerea centrală a PSD a votat ca Viorica Dăncilă să fie desemnată candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale

În prima ședință a social-democraților, conducerea centrală a votat ca Viorica Dăncilă, președintele partidului și prim-ministru, să fie desemnată candidat al PSD pentru alegerile din toamnă. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a decis să își retragă intenția de a candida la prezidențiale din partea PSD, chiar dacă la începutul reuniunii spunea că le va prezenta colegilor social-democrați toate atu-urile pe care le are pentru a primi susținere.

Viorica Dăncila a afirmat că își dorește ca la alegerile din toamnă candidatul PSD să fie sprijinit de PRO România și ALDE. Deși negocierile de ieri cu Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu nu au avut niciun rezultat, este așteptat un răspuns din partea celor doi președinți până la congresul din 3 august.

Social-democrații trebuiau însă să se pronunțe și în cazul deputatului Liviu Pleșoianu, înscris în competiția internă la pentru desemnarea candidatului PSD. Liviu Pleșoianu, la ultimul congres pentru alegerea președintelui partidului, s-a clasat pe al doilea loc, după Viorica Dăncilă. Candidatul PSD pentru prezidențiale desemnat astăzi în astăzi în Comitetul Executiv Național urmează să fie validat în congresul din 3 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău