Viorel Morari: Procurorul general-adjunct interacționează cu politicul și primește indicații de la guvernare

  • 01 Mai 2020 08:08
Viorel Morari: Procurorul general-adjunct interacționează cu politicul și primește indicații de la guvernare

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, afirmă că procurorul general-adjunct, Ruslan Popov, are tangențe directe cu politicul. Mai mult decât atât, procurorul general al Republicii Moldova este ghidat de către procurorul general-adjunct care ar primi indicații de la guvernare, notează IPN.

„Stoianoglo este incompetent sau pur și simplu este ghidat din spate de către adjunctul său superb Popov. Apropo, d-le Stoianoglo, Vă recomand: fiți foarte atent la acțiunile locțiitorului dumneavoastră Popov. Eu cred că în curând veți constata anumite divergențe în ceea ce se declară și ceea ce se face, cum dumneavoastră ați declarat duble standarde așa și Popov. Mai mult ca atât, are o anumită interacțiune cu politicul. Cel mai interesant, despre Stoianoglo nu pot să zic, dar Popov direct are interacțiune cu mediul politic și primește anumite indicații de la guvernare”, a declarat Viorel Morari în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la postul de televiziune Jurnal TV.

Pe lângă declarațiile despre cei doi funcționari ai PG, Viorel Morari a readus în discuție o ieșire în public a fostului primar de Orhei Ilan Șor în care prezenta o geantă neagră și afirma că președintele Igor Dodon ar fi beneficiat de 1,5 milioane de euro.

„Sunt într-o dilemă foarte delicată și vă explic de ce: dosarul este la faza urmăririi penale. Atunci s-a pornit dosar penal pe faptul coruperii pasive în proporții deosebit de mari. Ilan Șor a făcut declarații, a fost audiat. Procuratura Anticorupție s-a autosesizat din ce a apărut în presă, dar până la urmă a fost audiat și Ilan Șor. El a spus că în perioada 2013 - 2014 ar fi transmis 1,5 milioane de euro unei persoane cu funcție de demnitate publică care este președintele Republicii Moldova la acest moment, dar atunci avea altă funcție. Mai mult ca atât, dar asta din nou, e ceea ce a declarat martorul pe dosar, eu nu afirm că este așa sau nu, pentru că trebuie administrate probe. Din dosar rezultă că, sub semnătură, el a declarat că a achitat pentru familia Dodon și pentru funcționarul Dodon diferite zboruri care au fost acceptate de către ultimul în călătorii de lux care probabil au fost achitate de către prietenii lui. Domnul Dodon a beneficia de zboruri, așa a declarat martorul”, a menționat Viorel Morari.

Viorel Morari este bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău