Viorel Cernăuțeanu și-a început activitatea în calitate de șef al IGP

  • 17 Februarie 2022 10:53
Viorel Cernăuțeanu și-a început activitatea în calitate de șef al IGP

Astăzi, 17 februarie, Viorel Cernăuțeanu și-a început activitatea în calitate de șef al IGP.

Cunosc toate greutățile din rândul polițiștilor. Voi face tot posibilul astfel, încât colegii mei să se simtă în siguranță, protejați, să activeze sigur, să poarte cu mândrie și cinste numele de polițist. Cunoaștem care sunt așteptările cetățenilor și îi asigurăm că vom acționa exact așa, cum își doresc ei – prompt și sigur. Sunt convins că împreună cu echipa vom obține rezultate bune, ca cetățenii să se simtă protejați și în siguranță oriunde s-ar afla”, a declarat în cadrul unui briefing șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

Viorel Cernăuțeanu și-a început studiile de profil în anul 1997, în orașul Buzău (România), care au fost continuate la Academia de Poliție din orașul Ankara (Turcia) și la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI, unde a absolvit inclusiv masteratul în drept.

Și-a început activitatea în calitate de lector universitar în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, ulterior deținând diverse funcții de conducere în cadrul MAI și IGP, de la șef secție până la șef de direcție generală.

În perioada 2012-2013 a gestionat procesul amplu de reorganizare a MAI, iar în perioada 2013-2015 a făcut parte din Centrul de reformă al MAI.

În perioada 2018-2019, a activat în cadrul Biroului politici de reintegrare a Cancelariei de Stat. De la începutul anului curent, a ocupat funcția de Secretar de Stat al MAI.

Viorel Cernăuțeanu preia șefia IGP după Iurie Podarilov, care a activat în această funcție în perioada 9 septembrie 2021 – 16 februarie 2022. Efectivul Inspectoratului General al Poliției aduce mulțumiri pentru implicare și munca depusă pe perioada activității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
11
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău