Viorel Cernăuțeanu: Peste două milioane de lei au fost cheltuiți din bugetul ministerului de Interne, pentru documentarea alertelor false cu bombă, din ultima perioadă

  • 29 August 2022 13:26
Viorel Cernăuțeanu: Peste două milioane de lei au fost cheltuiți din bugetul ministerului de Interne, pentru documentarea alertelor false cu bombă, din ultima perioadă

Poliția a înregistrat 148 de alerte false cu bombă, de la începutul anului, care au vizat 880 de imobile, inclusiv ale instituțiilor de stat, a anunțat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, într-un briefing, transmite Radio Chișinău.

El a precizat că cele mai multe, 124 de cazuri, au fost înregistrate în lunile iulie-august. Toate alertele false anunțate la 112 au fost documentate, iar persoanele identificate, a subliniat șeful IGP. Celelalte mesaje false, venite pe email, sunt într-un proces avansat de investigare, a spus oficialul. La fel, Cernăuțeanu a menționat că peste 2 000 000 de lei s-au cheltuit din bugetul ministerului de Interne, pentru documentarea alertelor false cu bombă, din ultima perioadă.

”Dacă în perioada ianuarie-iunie am înregistrat 24 de cazuri, atunci în lunile iulie-august am înregistrat 124 de cazuri având în total 148 de cazuri înregistrate. În documentarea și verificarea cazurilor au fost antrenați peste 3.200 de angajați ai poliției fiind implicate peste 1.100 unități de transport fiind vizate peste 880 de bunuri, imobile. Alertele cu bombe care au fost anunțate prin intermediul apelurilor telefonice 112, toate cazurile au fost documentate iar persoanele care au efectuat apelurile respective au fost identificate și se află în documentarea procesuală a organelor de drept. Mesajele care vin prin intermediul adreselor electronice, este al doilea aspect, care la fel este într-un proces avansat de documentare, împreună cu alte organe și instituții ale statului abilitate”

Săptămâna trecută, Procuratura a anunțat că a inițiat un dosar penal pe infracțiunea de act terorist, în contextul multiplelor alertele false cu bombă, înregistrate în ultima perioadă în R. Moldova. Autoritățile au declarat că acestea sunt concertate și au scopul de a crea panică în societate. Majoritatea mesajelor privind alertele false au venit din afara R. Moldova și au vizat în special instituții de stat și locuri publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău