Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” lansează de Ziua Limbii Române bibliografia M. Cosniceanu

  • 29 August 2022 15:18
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” lansează de Ziua Limbii Române bibliografia M. Cosniceanu

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” lansează de Ziua Limbii Române, pe 31 august 2022, la 15.00, volumul „Maria Cosniceanu”: În slujba numelui corect: Monografie bibliografică”.

Monografia este dedicată reputatei lingviste Maria Cosniceanu,  dr. în filologie, care a activat întreaga viață la Institutul de Filologie al AȘM. Cartea dispune de versiune tipărită și de versiune electronică (postată pe platforma Hapes.hasdeu.md și pe Zenodo.org). Fiecare exemplar este însoțit de un CD pe care sunt înregistrate peste 80 de înregistrări audio (Casa Radio).

Volumul cuprinde: notă asupra ediției; tabel cronologic, studii dedicate, studii ale cercetătoarei, un interviu de ultimă oră bogat ilustrat, o bibliografie completă (cca 800 de titluri), 4 indexuri auxiliare.

Evenimentul de lansare a cărții și a CD-ului o va avea ca invitată de onoare de distinsa Doamnă Maria Cosniceanu. La eveniment vor participa reprezentanți ai Primăriei mun. Chișinău, cercetători, reprezentanți ai MEC, responsabilii și coordonatorii ediției, alcătuitorii volumului, bibliotecari, discipoli și colegi de breaslă și prieteni ai protagonistei volumului lansat.

În Sala cu Coloane a Bibliotecii Municipale va fi vernisată expoziția virtuală cu genericul „Femei citind”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău