Violina Șpac, propusă pentru a fi votată în plenul Parlamentului în funcția de director al ANRE

  • 26 Februarie 2020 12:19
Violina Șpac, propusă pentru a fi votată în plenul Parlamentului în funcția de director al ANRE

Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului numirea Violinei Șpac în funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Raportul a fost aprobat la ședința de astăzi a Comisiei.

Violina Șpac este candidatul selectat de Comisia economie, buget și finanțe în această funcția care a organizat, repetat, pe 12 februarie, proba de interviu pentru candidați, potrivit unui comunicat al Parlamentului.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administrație format din 5 directori. Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani. Actualul director al Agenției este Veaceslav Untilă.

Amintim că, potrivit deputaților Blocului ACUM Dumitru Alaiba și Stela Macari, concursul organizat de Comisia economie, buget și finanțe din Parlament pentru a suplini funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în urmă căruia a fost selectată candidatura Violinei Șpac, a fost netransparent și trebuie anulat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău