Cinci foști deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită, plasați în arest

  • 04 Februarie 2022 17:55
Cinci foști deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită, plasați în arest

Cinci foști deputați, învinuiți de îmbogățire ilicită, au fost plasați în arest. Hotărârile au fost emise de către Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana. Solicitați de presă, unii au pledat nevinovat, alții au evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, transmite IPN.

Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Artur Reșetnicov și Sergiu Sîrbu au fost arestați pentru 30 de zile, iar Violeta Ivanov – pentru 20 de zile.

„Nu am nicio vină. Toate veniturile noastre sunt mai mari decât cheltuielile. Și am un regret că am votat pentru doamna Maia Sandu și am adus la putere un monstru cinic, care distruge statul”, a declarat jurnaliștilor Artur Reșetnicov. Fostul deputat, care este în greva foamei din momentul reținerii, este hotărât să continue acțiunea de protest.

Sergiu Sîrbu a declarat că este nevinovat, iar acuzațiile în adresa sa sunt aberante. „Eu doar sper la o justiție dreaptă și echitabilă. Nimic mai mult”, a mai spus Sergiu Sîrbu.

Cei cinci deputați  au fost reținuți miercuri. Toți sunt cercetați pentru îmbogățire ilicită, iar cazurile sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracțiunii din care făceau parte. În urma perchezițiilor din 2 și 3 februarie, oamenii legii au depistat sume bănești semnificative. La unul dintre ex-deputați, în cadrul unui safeu metalic deținut la o instituție bancară, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 65 000 de euro și 30 000 de dolari. Într-un alt depozit bancar, al aceluiași deputat, au fost depistați 20 000 de dolari și 85 000 de euro, precizează Procuratura Anticorupție. La un alt ex-deputat acasă s-au găsit 34 700 de dolari și 44 300 de euro. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău