Violeta Ivanov promite pensionarilor pensii de cinci mii de lei dacă devine președinte

  • 23 Octombrie 2020 12:03
Violeta Ivanov promite pensionarilor pensii de cinci mii de lei dacă devine președinte

Pensii de cinci mii de lei, bilete gratuite la sanatoriu și prețuri mai mici la produse și medicamente. Asta le promite alegătorilor Violeta Ivanov, candidata Partidului Politic Șor la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, Violeta Ivanov a remarcat că unul din pilonii programului său electoral „Moldova 2024” este fortificarea asistenței sociale, în special pentru pensionari. Candidata spune că programul său electoral prevede construcția fabricilor și uzinelor de stat, agricultură performantă, fortificarea rolului statului din punct de vedere economic și financiar, dar și instituirea monopolului de stat la importul și comercializare produselor de alcool și tutun. Iar odată cu aceasta, statul va avea suficiente resurse pentru a acoperi cheltuielile sociale, afirmă Violeta Ivanov.

Candidata propune ca pensiile să fie indexate în funcție de inflația reală, iar tuturor pensionarilor să le fie acordate compensații lunare de o mie de lei pentru alimentare. Ea mai spune că statul trebuie să deschidă în localități magazine sociale, în care prețurile pentru pensionari să fie cu 50% mai mici decât în alte magazine, iar în farmaciile sociale medicamentele să fie cu prețuri accesibile pentru vârstnici.

Candidata menționează că va insista ca statul să finanțeze, o dată pe an, odihna gratuită la sanatoriu pentru fiecare pensionar și să fie acordată asistență individuală fiecărei persoane solitare.

Violeta Ivanov a mai spus că statul trebuie să amenajeze și case de deservire socială pentru oamenii în etate. Accesul pensionarilor în instituțiile culturale să fie gratis, iar la cinematografe cu reduceri.

Candidata susține că este determinată să realizeze aceste măsuri timp de patru ani, dacă devine președinte, dar nu spune cum anume și din ce surse financiare. De asemenea nu precizează care va fi efortul personal ținând cont de competențele pe care le are șeful statului conform prevederilor constituționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău