Violențele din Ucraina: O parte dintre sportivii ucraineni părăsesc JO Soci

  • 20 Februarie 2014 13:50
Violențele din Ucraina: O parte dintre sportivii ucraineni părăsesc JO Soci

Unii sportivi ucraineni vor părăsi Jocurile Olimpice de la Soci din cauza violențelor care au loc în țara lor, a anunțat joi, 20 februarie, Comitetul Internațional Olimpic, fără a da numărul exact al acestora.

Potrivit unor surse, ar fi vorba de jumătate dintre olimpicii ucraineni, însă Comitetul olimpic ucrainean a dezmințit această informație. 

Sportivii ucraineni, prezenți la Soci, au început a se mobiliza încă de ieri și au solicitat să poarte banderole negre în memoria celor căzuți în Piața Independenței din Kiev, însă Comitetul Internațional Olimpic a interzis acest lucru. Cu toate acestea, potrivit ediției online a publicației Le Monde, biatlonistul ucrainean Andrei Derizemlya, a fost văzut ieri purtând banderola neagră în timpul evoluției în proba de ștafetă mixtă.

Tot ieri, schioarele ucrainene Marina Lisogor și Katerina Serdiouk, nu s-au prezentat la cursa de sprint pe echipe din semifinalele concursului, iar seara o altă sportivă, Bodgana Matsiotska, care ar fi trebuit să evolueze în proba de slalom la schi alpin, s-a retras din concurs din solidaritate cu manifestanții de la Kiev.

În satul olimpic la Soci, la drapelele Ucrainei au fost atașate panglici negre, iar membrii delegației în frunte cu președintele Comitetului ucrainean olimpic, legendarul Sergey Bubka, au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor din țara lor. Bubka s-a declarat șocat de cele ce se întâmplă în țara sa, mai ales că violențele au loc în timpul Jocurilor Olimpice și a cerut ca pacea olimpică să fie respectată.

Tot din cauza violențelor din Ucraina, UEFA a decis să anuleze desfășurarea partidei  Dinamo Kiev – Valencia care urma să aibă loc azi la Kiev în Liga Europei, mutând întâlnirea la Nicosia în Cipru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
17
Tue
16
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău