Violența de la televizor naște monștri (Timpul)

  • 19 Martie 2013 11:19
Violența de la televizor naște monștri (Timpul)

Luni, 18 martie, a avut loc a treia rundă de negocieri între delegațiile celor trei formațiuni ale AIE 2 cu privire la semnarea noului acord de coaliție, scrie Jurnal de Chisinau.

Ca de fiecare dată, negociatorii au fost foarte secretoși cu presa și nu au dezvăluit mai nimic. Numai PD-istul Valeriu Lazăr, referindu-se la termene, a spus că „este vorba de câteva săptămâni. Potrivit Jurnalului, unii comentatori sunt de părerea că negocierile sunt sortite eșecului deoarece la acestea nu participă liderii celor trei partide.

Din păcate, Nicolae Timofti nu a reușit să preîntâmpine criza din Alianta, și acesta este primul său eșec real, consideră Nicolae Negru de la Jurnal de Chisinau. Însă, subliniaza autorul, testul principal încă urmează a fi trecut. Președintele trebuie să desemneze un prim-ministru. Și lucrul acesta nu e atât de simplu precum pare pentru ca, în cadrul AIE există poziții ireconciliabile. Dacă nu se va ajunge la un numitor comun și nu se va forma o nouă majoritate parlamentară, președintele va fi nevoit să ia o decizie de sine stătătoare. El va trebui să-și asume, fără a tărăgăna prea mult, o soluție pe care să o motiveze în fața cetățenilor, chiar cu riscul de a intra în conflict cu unii lideri ai AIE care se situează deasupra legii. Căci nu ei, cetățenii vor determina până la urmă locul lui Timofti în istorie, conchide editorialistul de la Jurnal de Chisinau.

Cei mai mulți oameni răi se concentrează în zona politicului, observa Constantin Tanase. Oamenii politici au dezlănțuit războaie, au asasinat popoare, au organizat genociduri în masă și holocausturi. Nu țăranii, poeții, profesorii, șoferii, măturătorii de stradă, ci politicienii fac tot răul în lume. În societatea noastră s-a generalizat opinia că politica e amorală prin definiție, iar noi admitem, tot prin definiție, că politicienii adevărați nu pot fi decât profund amorali, scrie Constantin Tănase.

Violența de la televizor naște monștri, titrează Timpul. Pentru că mass-media este invadată de subiecte pline de violență, care ar putea afecta dezvoltarea atât mintală, cât și fizică a copiilor, a fost adoptată Legea cu privire la protecția copiilor de impactul negativ al informațiilor publice. Astfel, materialele video cu caracter violent ar putea fi interzise minorilor, aflam din cotidian.

Autoritățile îngroapă bani în gunoiștea de la Bubuieci, scrie Adevărul. Potrivit publicației, patru milioane de lei s-ar putea pierde pentru că funcționarii nu pot decide unde ar urma să fie amplasate două stații de sortare și prelucrare a deșeurilor din construcții. Din ianuarie 2011, deșeurile menajere din toată Capitala sunt transportate pe dealurile dintre satele Bubuieci și Bâc, deși municipalitatea a promis că va începe în curând să le depoziteze din nou la groapa de la Țânțăreni. Sătenii se plâng că nu mai suportă mizeria și duhoarea, care se amplifică odată cu încălzirea vremii, și sunt gata să iasă la proteste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău