Vinurile din Rep. Moldova au înregistrat un nou record de medalii la concursul Asia Wine Trophy 2019

  • 29 August 2019 16:21
Vinurile din Rep. Moldova au înregistrat un nou record de medalii la concursul Asia Wine Trophy 2019

Vinurile din Rep. Moldova au înregistrat un nou record de medalii la concursul Asia Wine Trophy 2019, organizat în perioada 18-21 august, la Daejeon, Coreea de Sud.

Surse din cadrul Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) au reltat pentru agenția INFOTAG că vinul "Traminer Late Harvest" al vinăriei Fautor a fost premiat cu "Marea Medalie de Aur", alte 34 de vinuri fiind medaliate cu aur, iar 21 cu medalii de argint.

Concursul Asia Wine Trophy este cel mai mare concurs de vinuri din Asia care se desfășoară sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), fiind înscrise peste 4000 de probe din întreaga lume, iar aprecierea calității vinurilor a fost efectuată de experți din 26 de țări, inclusiv 6 degustători din Republica Moldova. Conform regulamentului OIV, doar 30% din mostrele înscrise în concurs pot obține medalii.

Directorul ONVV, Gheorghe Arpentin, a menționat că consumatorul coreean apreciază vinurile moldovenești.

"Suntem extrem de încântați să promovăm cel mai competitiv produs din țara noastră - Vinul Moldovei - la această competiție și să atestăm un nou record de medalii. Vedem o deschidere a pieței asiatice pentru vinurile moldovenești și ne bucurăm să oferim susținere în promovarea țintită și strategică pe piețe de valoare înaltă", a spus el.

Ambasador Moldovei în Coreea de Sud, Vasile Bumacov, consideră că "rezultatele remarcabile ale vinurilor Moldovei se datorează participării active și responsabile a producătorilor la asemenea evenimente de anvergură în Asia".

"Ambasada susține promovarea produselor moldovenești pe piața sud-coreeană pentru impulsionarea exporturilor de vin moldovenesc și a fost alături de producători la inaugurarea standului național. Salutăm implicarea plenară a organizatorilor în expoziție și a membrilor comunității moldovenilor stabiliți în Republica Coreea", a spus Bumacov.

Vicedirectorul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, Diana Lazăr, a spus că rezultatele Vinului Moldovei demonstrează un impact al programelor de calitate și de promovare implementate cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova în ultimii ani, în colaborare cu ONVV.

"Vinurile din Republica Moldova pot fi competitive pe piețe de valoare adăugată înaltă, așa cum sunt piețele asiatice, în special cea sud-coreeană și japoneză. De aceea în cadrul Zilei Naționale a Vinului am invitat o delegație de 8 jurnaliști și importatori sud-coreeni în Moldova pentru a demara un set de acțiuni de marketing și promovare pe această piață", a spus ea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău