Viktor Orban dă undă verde staționării trupelor NATO în Ungaria

  • 07 Martie 2022 15:04
Viktor Orban dă undă verde staționării trupelor NATO în Ungaria

Premierul ungar Viktor Orban a semnat un decret ce autorizează desfășurarea de trupe NATO în vestul Ungariei și tranzitarea teritoriului său de transporturi de arme către alte state membre ale NATO, potrivit Reuters. Cu toate acestea, prim-ministrul reamintește că Ungaria nu va permite transferul de armament către Ucraina pe teritoriul său de teama unui atac al Rusiei.

Ungaria autorizează desfășurarea de trupe ale NATO în vestul acestei țări și tranzitarea teritoriului său de transporturi de arme către alte state membre ale NATO, potrivit unui decret semnat de premierul ungar Viktor Orban și publicat luni în monitorul oficial, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Totodată, decretul precizează că Ungaria nu permite ca transporturi cu arme letale să traverseze teritoriul Ungariei spre Ucraina.

Încă de la izbucnirea conflictului, Viktor Orban a declarat că menținerea Ungariei în afara războiului din Ucraina este în interesul ungurilor și că țara sa nu va trimite arme ori militari în zona de război și nu va permite nici transferul de asistență letală peste granița ungaro-ucraineană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău