Viitorul premier al Marii Britanii va fi decis dintre Rishi Sunak și Liz Truss

  • 20 Iulie 2022 19:02
Viitorul premier al Marii Britanii va fi decis dintre Rishi Sunak și Liz Truss

Rishi Sunak și Liz Truss sunt finaliștii care se luptă pentru șefia Partidului Conservator și a guvernului Marii Britanii. În cea de a cincea rundă de scrutin intern, Penny Mordaunt, secretar de stat pentru comerț exterior, a fost eliminată din competiție.

Partidul urmează să aleagă viitorul președinte și premier într-un scrutin final al cărui rezultat va fi anunțat în septembrie. Aproximativ 200.000 de membri ai partidului vor alege câștigătorul dintre Sunak și Truss printr-un vot prin corespondență. Rezultatul urmează a fi anunțat pe 5 septembrie, scrie digi24.ro.

În scrutinul de miercuri, ultima rundă de vot a deputaților conservatori, Sunak a obținut 137 de voturi, iar Truss a obținut 113 de voturi, în timp ce Penny Mordaunt a primit doar 105 de voturi.

Rishi Sunak, care a ocupat funcția de ministru de finanțe în cabinetul lui Boris Johnson, sau Liz Truss, actualul ministru de externe al Marii Britanii, au rămas acum în competiția finală pentru șefia partidului și a guvernului. Boris Johnson și-a dat demisia pe 7 iulie, constrâns să renunțe la post după un val de plecări din guvern provocat de o succesiune de scandaluri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău