Viitorul european al Republicii Moldova, abordat la Cahul de ambasadorul UE, Janis Mazeiks

  • 22 Aprilie 14:06
Viitorul european al Republicii Moldova, abordat la Cahul de ambasadorul UE, Janis Mazeiks

Ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks, a fost invitatul special al evenimentului Innovation Talks, ediția a opta, desfășurat la centrul Inotek din Cahul. Diplomatul a vorbit despre procesul de aderare al Republicii Moldova în Uniunea Europeană, precum și despre modul în care UE contribuie la dezvoltarea regiunii Cahul.

În cadrul evenimentului au mai fost abordate subiecte precum consolidarea capacității administrative și promovarea valorilor și identității europene, necesitatea de unitate și rezistență în fața provocărilor, alinierea la legislația și standardele UE. La Innovation Talks a participat și Directorul Executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice din Moldova, Vadim Pistrinciuc. Acesta a vorbit despre importanța colaborării strânse între oameni, instituții și comunități în procesul de integrare europeană al Republicii Moldova.

La eveniment au participat în jur de 30 de persoane, printre care manageri de instituții publice, consilieri raionali, reprezentanți ai societății civile, agenți economici, lectori universitari, precum și viceprimarul municipiului Cahul, Stella Bădin.
 
Participanții au obținut informații esențiale despre beneficiile integrării europene, precum și despre provocările care pot apărea în acest proces și responsabilitățile fiecărei părți implicate. Totodată, aceștia au fost încurajați să-și expună opinia cu privire la procesul de aderare la UE.
 
Innovation Talks este un eveniment de networking dedicat inovării și evoluției în domeniul tehnologic pentru comunitatea din regiunea Cahul, organizat de Fundația Inotek,în parteneriat cu Europe Cafe și proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul , implementat de ATIC, cu asistența financiară a uniunii Europene în parteneriat cu Suedia.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău