Vietnamul detectează o variantă hibrid de tulpină indiană și britanică de COVID-19

  • 29 Mai 2021 10:22
Vietnamul detectează o variantă hibrid de tulpină indiană și britanică de COVID-19

Ministrul vietnamez al sănătății Nguyen Thanh Long a anunțat sâmbătă că țara sa a detectat o nouă variantă a coronavirusului, un hibrid de tulpină indiană și britanică de COVID-19 care se răspândește rapid pe calea aerului, scrie ziarul online VnExpress, citat de Reuters.

După ce a oprit cu succes răspândirea coronavirusului în cea mai mare parte a anului trecut, Vietnamul se luptă acum cu un focar ce se răspândește mai repede.

Aproape 3.600 de persoane au fost infectate în 31 din cele 63 de orașe și provincii ale sale de la sfârșitul lunii aprilie, reprezentând peste jumătate din totalul infecțiilor în țară.

"După executarea secvențierii genomice la pacienții nou detectați, am descoperit o nouă variantă care este un amestec de tulpini indiană și britanică", a declarat Nguyen Thanh Long.

"Mai precis, este o variantă indiană cu mutații care aparțin inițial variantei britanice", a spus el. VnExpress îl citează pe Long spunând că Vietnamul va anunța lumii noua variantă descoperită în curând.

Vietnamul a raportat anterior șapte variante de virus: B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7 (varianta din Marea Britanie), B.1.351, A.23.1 și B.1.617.2 (varianta indiană).

Culturile de laborator ale noii variante, care este mult mai transmisibilă decât tipurile cunoscute anterior, au dezvăluit că
virusul s-a replicat foarte repede, explicând de ce atât de multe noi cazuri au apărut în locații diferite într-o perioadă scurtă, a mai spus Long.

Țara din sud-estul Asiei a înregistrat 6.396 de cazuri de coronavirus până acum, cu 47 de decese.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău