Vietnam: Autoritățile au întemnițat al treilea activist din această lună pentru postări pe Facebook

  • 28 Noiembrie 2019 10:23
Vietnam: Autoritățile au întemnițat al treilea activist din această lună pentru postări pe Facebook

Autoritățile din Vietnam au întemnițat al treilea activist din această lună pentru postări antiguvernamentale pe rețeaua de socializare online Facebook, a anunțat joi presa de stat de la Hanoi, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Pham Van Diep, un activist în vârstă de 54 de ani din provincia Thanh Hoa (nordul Vietnamului), a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru răspândire de ''informații distorsionate defăimătoare despre Partidul Comunist și guvernul vietnamez'', a menționat agenția de presă VNA.

Postările sale pe Facebook au fost făcute în perioada aprilie 2014 - iunie 2019, el fiind încarcerat timp de 21 de luni în țara vecină Laos pentru că a răspândit literatură anti-vietnameză în anul 2016.

În pofida reformelor economice și a deschiderii față de schimbările sociale, Partidul Comunist vietnamez nu tolerează criticile, iar liderul său, Nguyen Phu Trong, și-a intensificat campania împotriva disidenților după ce a fost reales, în 2016.

Cel puțin 16 oameni au fost arestați, plasați în detenție sau condamnați în acest an în Vietnam pentru postări antiguvernamentale pe Facebook, a declarat un purtător de cuvânt al organizației pentru drepturile omului Amnesty International.

Pe 15 noiembrie, un profesor de muzică a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru postări similare pe Facebook, iar un alt bărbat, în vârstă de 38 de ani, a fost întemnițat după difuzarea live pe Facebook a a 33 de transmisiuni care, potrivit unui tribunal vietnamez, au avut drept scop să ''încurajeze poporul să participe la proteste în timpul sărbătorii naționale''. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău