Videoconferința Biden-Putin s-a încheiat după aproximativ două ore

  • 07 Decembrie 2021 20:00
Videoconferința Biden-Putin s-a încheiat după aproximativ două ore

Convorbirile prin videoconferință între președinții american și rus Joe Biden și Vladimir Putin s-au încheiat marți, la puțin timp după ora 17.00 GMT, pe fondul temerilor privind o escaladare militară a tensiunilor de la frontiera ruso-ucraineană, informează agențiile de presă ruse și executivul american, preluate de AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Discuțiile prin videoconferință au durat circa două ore, potrivit agențiilor ruse de știri Ria Novosti, TASS și Interfax. Casa Albă a anunțat că discuția prin videoconferință s-a încheiat fix la ora 17.08 GMT, după ce a început la ora 15.07 GMT.

Convorbirea a început printr-un schimb de amabilități difuzat de televiziunea rusă.

"Mă bucur să vă revăd", a spus Joe Biden. "Vă salut, domnule președinte", a spus Vladimir Putin, așezat la o masă lungă.

Președintele rus se afla în reședința sa de la Soci, stațiune balneară de pe malul Mării Negre, în timp ce președintele american a purtat discuția din așa-numita "Situation Room" de la Casa Albă.

Casa Albă a anunțat între timp că Joe Biden va discuta telefonic marți cu președintele francez Emmanuel Macron, cu cancelarul german Angela Merkel și cu premierii italian Mario Draghi și britanic Boris Johnson după videoconferința sa cu Vladimir Putin.

Executivul american reamintește că președintele a discutat luni cu aceiași aliați și a convenit să rămână "în strâns contact", potrivit unui comunicat.

Casa Albă a adăugat că Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, va răspunde întrebărilor jurnaliștilor despre convorbirile Biden-Putin în cadrul unui briefing de presă de la ora 19.00 GMT.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău