VIDEO | Zece mii de oameni participă la Alba Iulia la un marș al Unirii României cu Basarabia

  • 01 Decembrie 2018 10:07
VIDEO | Zece mii de oameni participă la Alba Iulia la un marș al Unirii României cu Basarabia

Aproximativ zece mii de oameni participă la un marș al Unirii României cu Basarabia, la Alba Iulia. Participanții au ajuns în Gara Teiuș din mai multe județe ale țării, au steaguri și cântă cântece patriotice, transmite Mediafax.

La Marșul Unirii participă aproximativ zece mii de oameni. Mulți dintre aceștia au ajuns în Gara Teiuș, aflat la marginea orașului Alba Iulia, și vin din mai multe județe. De asemenea, la marșul Unirii României cu Basarabia participă și oameni din diaspora.
 
Oamenii au steaguri tricolore, fulare și mulți sunt îmbrăcați în haine populare. Participanții afișează în principal mesajul ”România, o țară unită” și cântă cântece patriotice.
 
Coloana a fost condusă de un tricolor pe care scrie ”Uniți sub tricolor”.

Oamenii au pornit în marș, urmând să ajungă în cetrul orașului Alba Iulia.
 
Programul manifestărilor de 1 Decembrie a începu cu oficierea Serviciului Religios, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, la fel ca acum 100 de ani. De la ora 8.00 are loc Marșul Unirii. Zeci de mii de români din mai multe județe, Republica Moldova și diaspora participă.
 
De la ora 10.30, în Sala Unirii din Alba Iulia, se va da citire “Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba lulia”. Sala Unirii reprezintă un simbol și templu al României Mari, în care delegații românilor transilvăneni au votat Unirea Transilvaniei cu România, clădirea fiind proaspăt reabilitată.
 
La ora 10.45, în fața Sălii Unirii are loc primirea Soliilor din Cetățile de Scaun, iar cei prezenți vor asculta mesaje emoționante care vor aduce aminte de momentele petrecute la 1918.
 
De la ora 12.30 va avea loc sfințirea Monumentului Unității Naționale. Președintele Klaus Iohannis este așteptat la ora 15.00, la inaugurarea Monumentului, iar apoi va participa la parada militară.
 
În ziua de 1 Decembrie vor avea loc numai concerte de muzică populară și cântece patriotice, iar seara se va încheia cu spectacol de artificii și un omagiu sunetului românesc, cu un recital de nai și orgă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău