VIDEO | Zaharova, scoasă din sărite de un jurnalist CNN. Cu ce argument penibil justifică invadarea Ucrainei de către Rusia

  • 20 Iunie 2022 14:36
VIDEO | Zaharova, scoasă din sărite de un jurnalist CNN. Cu ce argument penibil justifică invadarea Ucrainei de către Rusia

Un jurnalist de la CNN a confruntat-o direct pe Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt al ministerului rus de Externe. Întrebată despre invazia din Ucraina, aceasta s-a enervat și a refuzat să răspundă. A căutat, în schimb, justificări și a invocat acțiunile militare ale Statelor Unite în Irak, Afganistan și Siria, scrie digi24.ro.

Frederick Pleitgen, jurnalist CNN: Președintele Federației Ruse a comparat operațiunea militară specială a Rusiei, invazia din Ucraina, cu lucrurile pe care le-a făcut Petru cel Mare în timpul Marelui Război Nordic, a spus că Rusia ia înapoi teritorii care sunt de drept ale Rusiei și că le întărește. Nu recunoaște astfel că a încălcat grav legea internațională?

Maria Zaharova, purtător de cuvânt al MAE rus: Când o să folosiți același ton și când puneți întrebări propriilor autorități? De ce folosiți acest ton când ne puneți nouă întrebări? Uitați-vă la 2014. A fost un referendum.

Frederick Pleitgen, jurnalist CNN: A spus că ia înapoi și consolidează teritoriile care aparțin altor țări. Nu este o încălcare a legilor internaționale?

Maria Zaharova, purtător de cuvânt al MAE rus: Invazia Irakului a avut o bază legală?

Frederick Pleitgen, jurnalist CNN: Nu vorbim de Irak acum. Voi invadați o țară suverană.

Continuare aici

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău