VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: Un nou focar de infecție cu COVID-19 este înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități

  • 24 Aprilie 2020 09:59
VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: Un nou focar de infecție cu COVID-19 este înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități

Un nou focar de infecție cu COVID-19 este înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din comuna Cocieri, raionul Dubăsari.

Potrivit ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în prezent opt beneficiari și trei angajați ai instituției au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Totodată, alți 40 de angajați și 58 de beneficiari urmează a fi testați astăzi, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a mai menționat că vor fi aplicate măsuri mai intense de testare a lucrătorilor medicali în spitalele raionale de la Căușeni și Orhei.

Potrivit datelor oficiale, în prezent în Republica Moldova sunt confirmate 2926 de cazuri de infecție cu COVID-19. Autoritățile din sănătate informează că  214 pacienți infectați sunt în stare gravă, 17 dintre aceștia fiind conectați la respirație asistată.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri au mai fost externate încă 94 de persoane, numărul total al celor vindecați ridicându-se la 755 de persoane. 80 de persoane infectate au decedat din cauza noului coronavirus.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău