VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: 13 persoane sunt suspectate că ar fi infectate cu COVID-19

  • 11 Martie 2020 17:34
VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: 13 persoane sunt suspectate că ar fi infectate cu COVID-19

28 din cele 30 de teste efectuate astăzi pentru depistarea infecției cu noul tip de coronavirus sunt negative, iar în două cazuri se efectuează teste suplimentare, a declarat ministra sănătății Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing. În același timp, potrivit oficialului, alte 13 persoane sunt suspecte că ar fi infectate.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a informat că, în prezent, 13 persoane sunt suspecte de infecție cu COVID-19. Acestea au fost spitalizate și urmează să fie testate la prezența virusului.

„La moment avem șase adulți suspecți de infecție cu coronavirus care au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă și avem șapte persoane suspecte care sunt plasate la Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru copii, dar vorbim în cazul dat de cinci copii și doi adulți. Absolut toate persoanele care sunt la moment suspecte vor fi prelevate probele și vom merge conform algoritmului care a fost determinat”, a sous Viorica Dumbrăveanu.

Cât privește cele trei persoane infectate cu COVID-19, starea lor de sănătate este gravă, dar stabilă. Ministra Sănătății a anunțat că au fost identificate toate persoanele care au intrat în contact cu bolnavii testați pozitiv cu coronavirusul de tip nou.

Viorica Dumbrăveanu a menționat și despre un caz de discriminare în raport cu un tânăr care a călătorit în aceiași aeronavă cu primul bolnav infectat cu COVID-19. În acest context, autoritățile au făcut apel către cetățeni să fie înțelegători și să respecte drepturile omului.

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, nu exclude ca, în următoarele zile, numărul persoanele suspecte de infecție cu COVID-19, dar și spitalizate ar putea crește.

„În dinamică noi vom avea un flux în creștere de adresare, de identificare, de spitalizare, de diagnostic de laborator. Deci, fluxurile vor fi în creștere”, a precizat de Nicolae Furtună.

Autoritățile din Sănătate au făcut un apel către populație să evite călătoriile în țările cu risc sporit de infectare și locurile aglomerate.

Totodată acestea au anunțat că mai dispun de trei kituri a câte 96 de teste pentru depistarea COVID-19, oferite anterior de Organizația Mondială a Sănătății, iar până la sfârșitul acestei săptămâni urmează să mai primească de la OMS o mie de teste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău