VIDEO | Un ucrainean acuzat de autoritățile de la Kiev de tentativă de omor asupra unui politician din Odesa a fost prins la Chișinău

  • 30 Iunie 2023 12:27
VIDEO | Un ucrainean acuzat de autoritățile de la Kiev de tentativă de omor asupra unui politician din Odesa a fost prins la Chișinău

Un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 46 de ani, dat în căutare internațională din anul 2022 de către organele de aplicare a legii din Ucraina, a fost reținut joi, 29 iunie, în Republica Moldova.

Acesta era anunțat în căutare cu scop de arest și extrădare pentru comiterea în anul 2021 a unei infracțiuni de tentativă de omor cu aplicarea unei substanțe explozibile asupra unei persoane cu activitate politică din regiunea Odesa.
 
Conform legislației Ucrainei, acesta riscă de la 10 la 15 ani de închisoare sau detențiune pe viață.
 
Străinul a fost reținut ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații criminale a INI, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”. Acesta a fost reținut în municipiul Chișinău.
 
Bărbatul a fost plasat în izolatorul de detenție provizorie pentru 72 de ore și urmează să fie prezentat în instanța de judecată pentru confirmarea mandatului de arest, iar ulterior să fie pregătite actele pentru extrădarea acestuia în Ucraina, unde își va ispăși pedeapsa.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău