VIDEO | Un nou prototip de rachetă SpaceX a explodat. Este al doilea accident de acest gen

  • 03 Februarie 2021 09:36
VIDEO | Un nou prototip de rachetă SpaceX a explodat. Este al doilea accident de acest gen

O nouă rachetă dezvoltată de compania SpaceX, deținută de Elon Musk, a explodat marți în momentul aterizării. Este a doua oară când are loc un asemenea accident, după ce, în decembrie anul trecut o altă rachetă Starship, dezvoltată pentru a transporta oameni în spațiu, a explodat la aterizare, scrie Mediafax, citat de DIGI24.ro.

Prototipul de rachetă SN9 a avut ca obiectiv să ajungă până la o altitudine de 10.000 de metri, ceea ce s-a și întâmplat. Doar că, după un zbor de 6 minute și 26 de secunde, la revenirea pe sol, prototipul a explodat, transformându-se într-o uriașă bilă de foc, potrivit sursei citate

„Trebuie să mai lucrăm la aterizare”, a glumit inginerul SpaceX, John Inspurcker.

Racheta distrusă era un model cunoscut sub numele de Starship, la fel ca și SN8 care a sfârșit în același mod.

Rachetele Starships sunt dezvoltate de SpaceX cu un scop clar, și anume să transporte un echipaj de oameni și o încărcătură de 100 de tone până pe Lună și pe planeta Marte. Starship face parte din gama lansatoarelor de ultimă generație dezvoltate de SpaceX, 100% reutilizabile și considerate nucleul central al ambițiilor lui Elon Musk, care dorește ca voiajele oamenilor în spațiu să devină mai accesibile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău