VIDEO | Un avion de război rusesc s-a prăbușit în regiunea Briansk, unde anterior căzuse un elicopter

  • 13 Mai 2023 17:35
VIDEO | Un avion de război rusesc s-a prăbușit în regiunea Briansk, unde anterior căzuse un elicopter

Un avion de luptă rusesc SU-34 s-a prăbușit în regiunea Briansk, la granița cu Ucraina, a anunțat agenția de presă TASS, citată de Sky News.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare rusești par să arate un elicopter de transport Mi-8 doborât deasupra aceleiași regiuni, scrie G4Media.

 

 

Canalele rusești de Telegram afirmă că în regiunea Briansk ar fi căzut în total trei aeronave – două elicoptere și un avion de luptă, potrivit BBC.

Agenția TASS a scris, de asemenea, despre aeronava Su-34, spunând că aceasta s-a prăbușit „în apropiere de granița cu Ucraina”.

Toate aceste mesaje necesită verificări și clarificări, dar deocamdată confuzia informațională – deloc surprinzătoare într-o astfel de situație unică – continuă, subliniază BBC.

 Unele canale de propagandă rusești fac afirmații nefondate potrivit cărora elicopterele și avionul au fost doborâte de artileriștii antiaerieni ucraineni care au folosit sisteme occidentale cu rază lungă de acțiune. Altele – de asemenea fără confirmare – scriu despre grupuri de sabotaj ale ucrainenilor cu sisteme antiaeriene portabile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:6,17 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău