VIDEO | Un angajat al IMSP CS Edineț, a fost reținut în flagrant, în timp ce elibera două certificate de vaccinare false

  • 01 Octombrie 2021 13:30
VIDEO | Un angajat al IMSP CS Edineț, a fost reținut în flagrant, în timp ce elibera două certificate de vaccinare false

Un angajat al IMSP CS Edineț, a fost reținut în flagrant, în timp ce elibera două certificate de vaccinare false, de facto, persoanele nefiind vaccinate, contra sumei de 2000 de lei. Poliția documentează mai multe cazuri.

Ofițerii  Direcției investigații complexe a INI, cu  suportul colegilor din  Direcția Generală Urmărire Penală a  IGP, au  întreprins mai multe  acțiuni de urmărire penală cu privire la fenomenul vaccinării fictive, prin introducerea datelor false în sistemul informațional automatizat „Registrul de evidență a vaccinării împotriva Covid-19”.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au stabilit că, persoana responsabilă de introducerea informației în baza de date electronică, la ziua eliberării certificatului de vaccinare,  aplica mențiunea de vaccinare cu a doua doză,  concomitent bifând și efectuarea primei doze, ambele fiind false.  Astfel, persoana își primea certificatul de vaccinare cu ambele doze, acesta fiind fals.

Astfel, conform informațiilor deținute, la moment sunt documentate mai multe persoane, a căror date au fost introduse în SIA RVC-19, în perioada mai – iulie curent, fiind vaccinate fictiv, în scopul obținerii certificatului de vaccinare într-un timp cât mai restrâns (în aceeași zi), pentru facilitarea deplasărilor peste hotare.

Totodată, în cadrul măsurilor speciale întreprinse, la 29 septembrie, a fost documentat în flagrant delict un angajat al IMSP CS Edineț,  în vârstă  de  36 de ani, care,  contra sumei de 2000 lei, ar fi eliberat două certificate de vaccinare false, de facto,  persoanele nefiind vaccinate, se arată în comunicat.

Poliția atenționează că,  vaccinarea fictivă denaturează starea reală a situației epidemiologice, astfel, fiind mai dificilă  întreprinderea acțiunilor de combatere a COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:5,66 m/s
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Thu
15
Fri
14
Arhivă Radio Chișinău