VIDEO | Ucraina ar fi lovit cu drone complexul aeronautic din orașul Taganrog. Rusia susține că a doborât aproape 50 de drone

  • 09 Martie 11:09
VIDEO | Ucraina ar fi lovit cu drone complexul aeronautic din orașul Taganrog. Rusia susține că a doborât aproape 50 de drone

În noaptea de 8 spre 9 martie, Ucraina ar fi lansat un atac masiv cu drone asupra complexului tehnico-științific al companiei aeronautice „Beriev” din orașul rus Taganrog, situat pe coasta Mării Azov, transmite Radio Chișinău.

Ucraina nu a confirmat încă atacul, însă mai multe canale de Telegram din Rusia au publicat imagini foto și video de la fața locului. Totodată, martorii susțin că atacul a durat „mai mult de o oră”, deasupra orașului fiind observat „un număr mare de drone”. Totodată, localnicii au auzit cel puțin cinci explozii. Aceștia au relatat că dronele zburau „din direcția mării”, iar pe lângă asta a fost observată și activitatea sistemului antiaerian rus.

Ținta principală a atacului ar putea fi complexului tehnico-științific al companiei aeronautice „Beriev” din orașul rus Taganrog, regiunea Rostov. Printre altele, uzinele companiei produc avioanele-amfibie Be-200 și se ocupă de reparația avionului de recunoaștere (AWACS) A-50, avariat de ucraineni în urma unui atac precedent.

În ciuda mărturiilor, autoritățile ruse susțin că au respins atacul. Ministerul Apărării al Rusiei susține că, în perioada menționată, a doborât toate cele 47 de drone lansate de Ucraina, majoritatea (41) în regiunea Rostov.

Acesta ar putea fi unul dintre cele mai masive atacuri cu drone realizat de Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău