VIDEO | Turele românești Anubis, pe front împotriva Rusiei. Ucraina a primit primele blindate turcești Kirpi dotate cu turele din România

  • 09 Ianuarie 2023 10:17
VIDEO | Turele românești Anubis, pe front împotriva Rusiei. Ucraina a primit primele blindate turcești Kirpi dotate cu turele din România

Potrivit imaginilor analizate, Forțele de apărare ale Ucrainei au primit primele blindate de luptă MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) turcești de tip Kirpi, dotate cu turele Anubis produse integral de industria de apărare din România, scrie defenseromania.ro.

Pe internet au devenit virale imaginile cu blindatele Kirpi ajunse în Ucraina. Acestea ar fi dotate cu turele cu mitraliere de 12,7 mm ori 7,62 mm. E vorba de turelele Anubis RCWS, produse integral de compania românească Pro Optica. Unul din puținele exemple de succes ale industriei de apărare din România.

Imaginile au devenit virale pe internet, fiind analizate de mai multe conturi de specialitate de pe Twitter, inclusiv Ukraine Weapons Tracker.

De precizat că până să ajungă în Ucraina, cele peste 40 de MRAP Kirpi turcești au tranzitat România.

Turelele telecomandate românești Anubis - la mare căutare

Amintim că recent Egiptul a decis să achiziționeze un nou lot de  turele telecomandate Anubis, produse de compania românească Pro Optica. Ele vor echipa blindatele 4x4 ale Egiptului.

În ceea ce privește transferul Turciei de MRAP Kirpi către Ucraina, acesta reprezintă un pas important făcut de Ankara, un aliat de facto al Federației Ruse, în pofida calității de membru NATO de care se bucură Turcia.

Concomitent, Franța a anunțat și ea că va trimite tancuri ușoare AMX-10 RC. 

Ucraina speră că va beneficia în cele din urmă și de tancuri grele occidentale moderne precum Leopard 2 ori Abrams, un subiect controversat pe care Occidentul se ferește să îl abordeze.

Ajutorul militar masiv acordat Ucrainei la începutul acestui an ar putea fi un indiciu în ceea ce privește pregătirea unei contraofensive majore în primăvara acestui an. De partea cealaltă există rapoarte ale intelligence-ului occidental care arată că și Federația Rusă pregătește o ofensivă majoră. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău