VIDEO | Traficul rutier din centrul capitalei a fost deblocat după o intervenție a forțelor de ordine

  • 10 Octombrie 2022 09:54
VIDEO | Traficul rutier din centrul capitalei a fost deblocat după o intervenție a forțelor de ordine

Traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, între străzile Sfatul Țării și Maria Cibotari, a fost deblocat puțin timp în urmă după o intervenție a forțelor de ordine. Acestea au evacuat corturile, instalate ilegal de susținătorii Partidului Șor, care protestează a patra săptămână consecutiv în fața sediului Președinției.

 

 

MAI a solicitat în repetate rânduri autorităților locale, în particular primarului capitalei, Ion Ceban , care sunt direct responsabili de buna desfășurare a acțiunii de protest, să intervină pentru a decongestiona situația, însă fără succes.

De la începutul întrunirilor, Poliția a sesizat de 6 ori Primăria mun. Chișinău, precum și organizatorii protestelor despre abaterile de la lege.

Poliția anunța că a inițiat un proces pe faptul blocării traficului și au atenționat organizatorii protestului că poartă răspundere pentru acțiunile ilegale care sunt admise de protestatari, inclusiv blocarea traseului.

Totodată, poliția menționează că la manifestațiile de ieri, la care au participat circa 5000 de persoane, au fost înregistrate mai multe încălcări a ordinii publice, fiind inițiate 43 de proceduri contravenționale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău