VIDEO | Tehnologia care va face aproape imposibilă detectarea știrilor false

  • 10 Ianuarie 2017 15:19
VIDEO | Tehnologia care va face aproape imposibilă detectarea știrilor false

Cercetătorii cred că pe viitor, creatorii de știri false vor folosi tehnologii de ultimă oră, demne de filmele SF, pentru a-și atinge scopurile.

Papa Francisc l-a sprijinit pe Donald Trump, Hillary Clinton a fost membră a unei rețele de pedofili, iar un agent FBI care ancheta cazul email-urilor fostei candidate democrate la președinția SUA a fost găsit mort în apartamentul său, scrie Descopera.ro. Acestea sunt doar câteva dintre știrile false care au făcut carieră în timpul campaniei electorale din Statele Unite și care au fost share-uite de milioane de oameni pe rețelele sociale, potrivit seeker.com. Ca să nu mai vorbim de știrile false apărute în ultimii ani pe diverse site-uri odată cu creșterea numărului de imigranți veniți din Orientul Mijlociu și nordul Africii în Europa.

Aproape 1,2 miliarde de oameni intră pe Facebook în fiecare zi, iar 65% dintre adulți spun că citesc știri pe social media.

Studiile arată că știrile false sunt distribuite pe Facebook în același ritm cu cele adevărate, lucru ce face extrem de dificilă separarea faptelor de ficțiune de către o persoană obișnuită. Iar lucrurile sunt pe cale să devină și mai complicate...
 
Oamenii de știință de la Universitatea Erlangen din Nurnberg, Institutul de informatică Max Planck și Universitatea Stanford din California au dat un nou înțeles expresiei "a pune vorbe în gura cuiva".
 
CItește continuarea pe Rfi
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău