VIDEO SUA: O înregistrare video arată polițiști maltratând o fetiță de culoare

  • 01 Februarie 2021 15:26
VIDEO SUA: O înregistrare video arată polițiști maltratând o fetiță de culoare

O înregistrare video în care polițiști încătușează și "tratează" cu gaz lacrimogen o fetiță de culoare, în vârstă de nouă ani, din orașul Rochester (statul New York) a provocat un nou val de indignare în SUA față de metodele forțelor de ordine, relatează luni AFP, preluat de Digi24.ro

Potrivit comandantului adjunct al poliției din oraș, Andre Anderson, fetița - a cărei identitate nu a fost dezvăluită - trecea printr-o criză de sănătate mintală și ar fi amenințat să se sinucidă și să-și omoare mama.

Polițiștii chemați vineri la fața locului au reacționat punându-i cătușe, după care au încercat să o urce cu forța într-o mașină și au folosit gaz lacrimogen, în timp ce copila opunea rezistență, potrivit înregistrărilor realizate de camerele pe care le aveau asupra lor agenții și care au fost publicate duminică de poliția din Rochester.

Polițiștii au afirmat că au fost "obligați" să recurgă la cătușe și gaz pentru a asigura securitatea fetiței.

Primărița de culoare din Rochester, Lovely Warren, a condamnat folosirea forței asupra unui copil și a promis că se va face o anchetă internă în legătură cu practicile forțelor de ordine.

"Am un copil de 10 de ani, este un copil, un bebeluș. Ca mamă, un astfel de video nu este ceva ce aș vrea să văd", a spus ea duminică într-o conferință de presă.

Este a doua oară într-un an când polițiștii din Rochester intră în vizorul criticilor în legătură cu violențe împotriva unor afro-americani, după decesul, în martie 2020, al lui Daniel Prude, care a intrat în comă și apoi a murit după ce a fost imobilizat de polițiști.

Polițiștii i-au pus pe cap o așa-zisă "glugă anti-scuipat" (spit-hood), pentru că tânărul scuipase în direcția lor, afirmând că are coronavirus. Moartea lui Prude, care la fel ca fetița de vineri trecea printr-o criză de sănătate mintală în momentul arestării, a declanșat o anchetă și importante manifestații, amintește AFP. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău