VIDEO/Studii în România | Unele din avantajele de a fi student în Sibiu

  • 16 Iulie 2021 11:53
VIDEO/Studii în România | Unele din avantajele de a fi student în Sibiu

Sibiul pe măsură ce se dezvoltă, devine un oraș din ce în ce mai atractiv din punct de vedere universitar. Atât sibienii, cât și foarte mulți aspiranți la titlul de student din alte localități, aleg să își petreacă anii de  studenție aici.

Ce oferă Sibiul din punct de vedere universitar?

Un potențial student are posibilitatea de a alege  între două universități de stat ( Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și Universitatea „Lucian Blaga”) și două universități particulare (Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” și Universitatea Româno-Germană). 

În ceea ce privește facultățile, acestea acoperă majoritatea domeniilor pe care ți le-ai putea dori. Poți studia științe economice, administrarea afacerilor, teologie, drept, litere, arte, istorie, inginerie, matematică, informatică, medicină, edicație fizică și sport, jurnalistică, psihologie sau turism.

Deși nu se ridică la nivelul altor centre universitare, Sibiul pune la dispoziția studenților un campus universitar în care studenții veniți pot găsi locuri de cazare.

De ce să faci facultatea în Sibiu?

Atunci când vine vorba despre oportunități, Sibiul este unul dintre cele mai atractive orașe din țară. Pe lângă oferta de studiu, orașul reușește să asigure și o viață de student memorabilă.

Este un oraș cu o mulțime de cluburi de noapte, baruri și restaurant. Pentru cei care doresc să aprofundeze cultura locală sunt foarte multe teatre, cinematografe și muzee și alte evenimente care au scopul de a te scoate din rutină. Adeseori sunt organizate festivaluri muzicale, de teatru sau de film la care participă numeroși oameni.

Pe lista motivelor pentru care merită să alegi Sibiul se numără și faptul că este un oraș în care se investește foarte mult. 

Odată cu titlul de Capitala Europeană Culturală (anul 2007), Sibiul a început să atragă atenția investitorilor. Românii, cât și străinii, văd în acest oraș oportunități de dezvoltare. Ei aleg să dezvolte aici, în Sibiu, afaceri care de multe ori ajung prospere. După terminarea facultății, studenții au o mulțime de opțiuni de dezvoltare.

Sibiul este orașul perfect în care îți poți întemeia o familie. Acesta vine cu toate facilitățile unui oraș mare (magazine mari, stadion, aeroport, zone de promenadă, etc), fără a aduce și aglomerația deranjantă. Pentru cei care doresc mobilitate, Sibiul este orașul potrivit pentru ați dintr-o permite să ajungi într-o parte în alta a orașului în doar câteva minute.

Toate aceste avantaje sunt văzute din ce în ce mai des de către viitorii studenți, iar numărul celor înscriși la facultăți este în continua creștere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău