VIDEO/Studii în România | Informații despre universitățile din Craiova

  • 02 August 2021 14:48
VIDEO/Studii în România | Informații despre universitățile din Craiova

Craiova este situat lângă râul Jiu, în sud-vestul României. Aproape de oraș arheologii au descoperit rămășițele unei cetăți romane construite sub Traian. De la sfârșitul secolului al XV-lea până în secolul al XVIII-lea, Craiova a fost reședința guvernatorilor militari din regiune. Orașul a prosperat ca centru comercial regional în ciuda unui cutremur în 1790, a ciumei în 1795 și a unui asalt turc în 1802 în timpul căruia a fost ars. Cel mai vechi monument arhitectural rămas este biserica Sf. Dimitru, reconstruită de mai multe ori, dar cu o asemănare a originalului ridicat în 1652.

Orașul are o universitate fondată în 1966, o orchestră filarmonică de stat și teatru și un muzeu regional. Fabricările includ locomotive diesel, transformatoare, echipamente miniere și există unele prelucrări alimentare.

Universitatea s-a situat, în toate clasamentele naționale și internaționale realizate în ultimii 20 de ani, în primele 10 universități din România. Universitatea din Craiova este parte integrantă a comunității academice europene și internaționale, împărtășind valorile culturale, morale, științifice și educaționale ale acesteia. Universitatea din Craiova este afiliată la EUA -European Universities Association (Asociația Universităților Europene); CER - Conference of European Rectors (Conferința Rectorilor Europeni); IAU - International Association of Universities (Asociația Internațională a Universităților); IAUP - International Association of University Presidents (Asociația Internațională a Președinților de Universități); AUF - Agence Universitaire de la Francophonie (Agenția Universitară a Francofoniei); BSUN - Black Sea Universities Network (Rețeaua Universităților de la Marea Neagă); AEUA - Association of Arab and European Universities (Asociația Universităților Arabe și Europene) etc. Universitatea din Craiova are 122 de parteneri ERASMUS și 25 de alți parteneri în Europa, Africa, Asia, America de Nord și de Sud.

Universitatea din Craiova centrată pe student:

  • Universitatea vă îndrumă să învățati pentru o carieră de succes.
  • Universitatea este mândră de performanțele studenților și absolvenților săi.
  • Universitatea este un bazin de recrutare a studenților și absolvenților de către companii multinaționale, IMM-uri, instituții etc. din România și din Europa.
  • Universitatea oferă servicii variate studenților: cazare în cămine modernizate, cantine, biblioteci ultramoderne, facilități sportive și culturale, burse de studiu, burse de mobilitate, consultanță în vederea dezvoltării parcursurilor individualizate etc.
  • Universitatea încurajează spiritul civic și antreprenorial și promovează voluntariatul ca valori adăugate în construcția unui CV care să vă evidențieze.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău