VIDEO/Studii în România | Informații despre universitățile din Constanța

  • 28 Iulie 2021 14:11
VIDEO/Studii în România | Informații despre universitățile din Constanța

Constanța este un oraș românesc cu o populație de 310.471 de locuitori. După București, Constanța este unul dintre cele patru mari orașe de dimensiuni aproximativ egale din România, alături de Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. Constanța este unul dintre principalele centre industriale, comerciale și turistice ale României. Portul orașului este cel mai mare port de pe Marea Neagră și unul dintre cele mai mari porturi din Europa.

Orașul Constanța oferă posibilitatea dezvoltării multilaterale prin activitățile și evenimentele socio-culturale organizate atât pentru studenți cât și pentru elevi. Interesul pentru studiile post-liceale la Constanța crește pe an ce trece, lucru demonstrat prin numărul mare de studenți înscriși atât la UOC (Universitatea Ovidius Constanța) cât și la UMC (Universitatea Maritimă din Constanța).

Cele două universități - Universitatea „ Ovidius” și „ Maritimă” din Constanța oferă posibilitatea viitorilor studenți de a se profila în diferite domenii, fie ele socio-umane, științe fixe sau chiar în domeniul maritim.

Universitatea Ovidius este o instituție de învățământ superior publică fondată în 1961, devenită în 1990 o universitate multidisciplinară, cu programe de studii de licență, masterat și doctorat de calitate, recunoscută de instituții de acreditare naționale și internaționale cu grad de încredere ridicat. Cu peste 15.000 de studenți, Universitatea Ovidius este cea mai mare universitate europeană la țărmul Mării Negre.  Situată în Constanța, orașul cel mai mare din Dobrogea și din întreg Sud-Estul României, universitatea se află într-o regiune în plin avânt economic, ce reprezintă o punte culturală între Occident și Orient, o poartă estică a Uniunii Europene.

 

 

Universitatea poartă numele poetului roman Publius Ovidius Naso, care a trait în ultima parte a vieții la Tomis, colonia grecească premergătoare orașului Constanța. Patronul spiritual al universității a lăsat o moștenire culturală întregii umanități, transmițând generațiilor ce vin, prin miturile antice din Metamorfoze, un mesaj despre pasiune și dăruire, despre puterea dragostei, despre creație, evoluție și transformare. 

Universitatea Maritimă din Constanța este o instituție de învățământ superior de stat acreditată, cu o ofertă educațională orientată spre domeniul de marină și navigație, coroborând domenii conexe cum ar fi ingineria economică, ingineria mediului și ingineria electronică.

În acest an universitar, Universitatea Maritimă din Constanța oferă 6 programe de studii de licență în limba română cu frecvență, 2 programe de studii de licență în limba engleză cu frecvență, 3 programe de studii de licență în limba română cu frecvență redusă și 13 programe de studii de master (de aprofundare și de cercetare) cu frecvență, din care, 2 programe de studii în limba engleză.

În ceea ce privește pregătirea pentru doctorat, universitatea oferă un program de studii în domeniul Științelor inginerești în Inginerie mecanică. Universitatea Maritimă din Constanța și-a asumat un rol activ în comunitatea maritimă internațională, încheind o serie de protocoale bilaterale cu universități de profil, atât pentru asigurarea schimbului de studenți și cadre didactice, cât și pentru înlesnirea schimbului de experiență în domeniul maritim.

Constanța este un oraș minunat pentru a-ți petrece anii de studenție, întrucât combinația dintre mare și studii îți creează un sentiment deosebit pe care nu-l poți trăi în alt oraș din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău