VIDEO/Studii în România | Informații despre Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău

  • 04 August 2021 13:53
VIDEO/Studii în România | Informații despre Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău

Bacău, oraș situat în estul României, lângă confluența râurilor Bistrița și Siret, la 390 km nord-est de București. Bacău a fost un post vamal timpuriu, unde rutele comerciale se uneau la un vad peste Bistrița. A fost menționat pentru prima dată în documente în 1408. Fabricarea avioanelor de luptă a devenit cea mai importantă industrie a orașului. Alte industrii includ o fabrică de hârtie, o fabrică de încălțăminte și mai multe fabrici de țesături și textile, pe lângă procesatorii de lemn. Sunt produse alimentare și materiale de construcție. Bacău este un centru cultural, cu un teatru de stat, o orchestră simfonică și muzee. Este un important nod rutier și feroviar și se află pe calea ferată principală de la București la Chernovtsy, în Ucraina.

Oraș, situat în valea Trotușului, Bacău a fost desemnat zonă industrială în 1955, care are fabrici de prelucrare a petrolului, chimice și cauciuc sintetic. Agăș și Comănești sunt centre pentru lemn. Fântânile de petrol funcționează în Molinești, Zemeș, Solonț și Lucăcești. Minele de cărbune sunt lucrate în apropierea orașelor Comănești și Asău, iar sarea este exploatată în apropiere de Târgu Ocna. Satul Borzești a fost locul de naștere al lui Ștefan cel Mare, care a declarat independența Moldovei față de turci în 1503. Muzeul regional, conține idoli neolitici din ceramică și monede dacice găsite în zona înconjurătoare. Mai multe hidrocentrale sunt situate pe râul Bistrița, la nord de orașul Bacău. În apropierea orașului Bacău este situat un aeroport.

Fondată în 1961, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău este o instituție publică de învățământ superior non-profit situată în cadrul urban al micului oraș Bacău (populație cuprinsă între 50.000-249.999 locuitori). Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău (UBc) oferă cursuri și programe care conduc la diplome de învățământ superior recunoscute oficial, cum ar fi diplome de licență, masterate în mai multe domenii de studiu. Această instituție de învățământ superior din România, în vârstă de 60 de ani, are o politică de admitere selectivă bazată pe dosarul și notele academice anterioare ale studenților, rata de admitere este de 30-40%. UBc oferă, de asemenea, mai multe facilități și servicii academice și neacademice studenților, inclusiv o bibliotecă, locuințe, facilități sportive, ajutoare financiare și /sau burse, studii în străinătate și programe de schimb, precum și servicii administrative. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău