VIDEO/Studii în România | Informații despre Universitatea Dunărea de Jos din Galați

  • 04 August 2021 13:05
VIDEO/Studii în România | Informații despre Universitatea Dunărea de Jos din Galați

Orașul Galați este localizat în partea de sud-est a României. Cu o populație de aproape 300.000 de locuitori, este al șaptelea oraș ca mărime din România. Portul Galați este locul în care fluviul Dunărea se transformă într-o zonă maritimă. Fiind în principal o zonă industrială, infrastructura turistică este dezvoltată la un nivel de bază. Principalii angajatori din Galați provin din industria metalurgică, navală și construcții. Comerțul urmărește îndeaproape ca principal generator de locuri de muncă. IMM-urile( Întreprinderi micro,mici și mijlocii) sunt active în special în Galați în comerț și în industria construcțiilor.

Înființată în 1974, Universitatea Dunărea de Jos din Galați este o instituție publică de învățământ superior non-profit situată în mediul urban al orașului Galați.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are 12.500 de studenți, fiind sediu progreselor tehnice, științifice, culturale și sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu și lung, menit să contribuie în primul rând la progresul municipiului Galați. În acest sens, universitatea colaborează strâns cu mediul socio-economic oferindu-i specialiști de care are nevoie, consultanță, soluții tehnice la problemele curente.

În prezent, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are 14 facultăți și pregătește studenți pentru ciclurile de studii universitare de licență, masterat și doctorat în domenii diverse (tehnic, umanist, economic, sănătate, artistic). Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează ciclul II de studii cu durata de doi ani pentru absolvenții ciclului I. În cadrul Universității se derulează studii doctorale în 12 domenii, sub coordonarea a 85 conducători de doctorat. În prezent, număr total de studenți doctoranzi în stagiu este 254.

Această instituție are campusuri sucursale în următoarele locații: Braila, Cahul, Enna. Instituție de învățământ superior românesc, în vârstă de 47 de ani, are o politică de admitere selectivă bazată pe examenele de admitere, pe trecutul de studii și notele academice ale studenților. Rata de admitere este de 60-70%, ceea ce face ca această organizație românească de învățământ superior să fie o instituție oarecum selectivă. Studenții internaționali sunt bineveniți să solicite înscrierea. UDJG / DJUG oferă, de asemenea, mai multe facilități și servicii academice și neacademice studenților, inclusiv o bibliotecă, locuințe, facilități sportive, programe de studiu în străinătate și de schimb, cursuri online și oportunități de învățare la distanță, precum și servicii administrative.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,06 m/s
Thu
12
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău