VIDEO/Studii în România | Informații despre universitatea din Brașov

  • 23 Iulie 2021 15:40
VIDEO/Studii în România | Informații despre universitatea din Brașov

Brașovul este centrul României. Unul dintre cele mai mari orașe ale țării, se află pe versantul nordic al Alpilor transilvăneni (Carpații Meridionali), înconjurat pe trei laturi de munți, la 170 de mile (170 km) nord-nord-vest de București pe șosea.

Fondată de Cavalerii Teutoni în 1211 și menționată pentru prima dată în documente ca Brașov în 1251, a devenit centrul unei colonii sătești care tranzacționa cu pânză, arme, metalurgie și ceară în toată Țara Românească și Moldova. Autonomia substanțială a locuitorilor germani a fost încheiată în 1876 odată cu desființarea statutului lor național separat. Oraș vechi, puternic fortificat în secolul al XV-lea împotriva turcilor, a supraviețuit cu puține daune și conține multe clădiri istorice, inclusiv primăria (1420, restaurată în 1777); turnul de veghe de 58 de metri, numit și Turnul lui Trumpeter (1528, restaurat în 1910); Biserica Sfântul Nicolae Ortodox (1495, restaurată 1751); și Biserica Sf. Bartolomeu (secolul al XIII-lea, cea mai veche clădire din Brașov). În Brașov sunt mai multe teatre și muzee și o universitate. „Apostolul Transilvaniei” Johannes Honterus (1498–1549), care a condus Reforma protestantă în zonă, a trăit și a murit la Brașov (pe atunci Kronstadt) și a înființat prima tipografie din Transilvania acolo în 1535. Prima carte tipărită în limba română, de diacon Coresi, a fost publicat la Brașov la mijlocul secolului al XVI-lea. Educația în limba română a fost introdusă acolo în prima școală românească în 1559.

Spre sfârșitul secolului al XIX-lea, lunga tradiție a comercianților și a meșterilor a constituit fundamentul creșterii industriale. Pe lângă fabricile care produc tractoare, camioane, elicoptere și rulmenți, există fabrici textile și chimice. Brașovul este, de asemenea, un important nod rutier și feroviar. 

 

 

Universitatea Transilvania din Brașov (UniTBv) este cea mai mare universitate publică din regiunea centrală a României, cu 20.255 de studenți și 721 de cadre universitare cu normă întreagă. Studenții noștri se bucură de diversitatea și calitatea programelor de studiu (100 de programe de licență, 71 de programe de masterat, 18 programe de doctorat). Frumusețea Brașovului - un oraș medieval înconjurat de munți, în inima țării - și de viață vibrantă și multiculturală în campus.

Oferta Universității Transilvania promovează interdisciplinaritatea și reflectă structura cuprinzătoare a universității, inclusiv programe universitare și postuniversitare în inginerie, științe sociale, științe umane, arte, medicină, matematică și sport. Accentul nostru este pe performanțele de vârf în educație, mobilitatea internațională a studenților și bogăția experienței sociale și culturale a studenților în campus.

Cercetarea la Universitatea Transilvania din Brașov este susținută de infrastructura de ultimă generație a Institutului de cercetare și dezvoltare, una dintre cele mai mari platforme de cercetare dezvoltate recent în sud-estul Europei. Cercetătorii, personalul didactic și studenții lucrează împreună în 30 de centre de cercetare și echipe interdisciplinare, cu rezultate care au plasat UniTBv printre cele mai prestigioase și competitive universități publice din România.

Misiunea UNITBV constă din producerea și transferul de cunoaștere către societate prin formare inițială la nivel universitar concretizată prin programe de studii de licență, master și doctorat, prin cercetare științifică avansată, dezvoltare, inovare și transfer tehnologic. De asemenea, misiunea UNITBV vizează formarea prin programe postuniversitare și dezvoltarea interacțiunii dintre Universitate și societate, prin parteneriate în acord cu principiile unei societăți bazate pe cunoaștere.

Motto-ul Universității Transilvania din Brașov „Învață să fii în centru!” este, prin urmare, o invitație la auto-exprimare, creativitate și leadership atât în ​​educație, cât și în cercetare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău