VIDEO | Statul Islamic anunță distrugerea unui elicopter rusesc în Siria

  • 04 Noiembrie 2016 12:13
VIDEO | Statul Islamic anunță distrugerea unui elicopter rusesc în Siria

Agenția de știri Amaq, despre care se săpune că este în contact cu islamiștii din Siria și Irak, a anunțat că teroriștii gruparii „Stat Islamic” (ISIS) au distrus un elicopter pe teritoriul sirian, apartinand fortelor aeriene ruse.

Anunțul Amaq a fost preluat de SITE Intel Group, care monitorizează mesajele pe Internet ale islamistilor, scrie paginaderusia.ro

Centrul rus al reconcilierii dintre părțile aflate în conflictul din Siria a anuntat că elicopterul a efectuat o aterizare forțată. Dupa aterizare ar fi devenit tinta unui atac cu arme și elicopterul a fost deteriorat. Totodata, se sustine ca echipajul nu a suferit răni, fiind evacuat la baza Hmeymim, potrivit „Interfax”.

La randul sau, Amaq precizeaza ca elicopterul a fost distrus de o rachetă ghidata în apropierea satului Huveysis de langa Homs.

In plus, pe contul twitter WarNews24_7, care transmite diverse informatii din punctele fierbinți, a aparut un video cu distrugerea elicopterului rusesc. Autorul postarii precizează că atacul a fost efectuat de către luptatorii ISIS cu o racheta ghidată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău