VIDEO | Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin, în vizită în România: Securitatea și stabilitatea din regiunea Mării Negre sunt în interesul național al SUA

  • 20 Octombrie 2021 11:22
VIDEO | Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin, în vizită în România: Securitatea și stabilitatea din regiunea Mării Negre sunt în interesul național al SUA

Securitatea și stabilitatea din regiunea Mării Negre sunt în interesul național al SUA și sunt critice în ceea ce privește securitatea Flancului estic, a declarat, miercuri, secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, în cadrul unei conferințe de presă alături de omologul român, Nicolae Ciucă.

El a spus că "este evident că regiunea este vulnerabilă la agresiunea Rusiei și am văzut asta din acțiunile ce au loc în estul Ucrainei, ocupația mai multor părți ale Georgiei, militarizarea Mării Negre și acțiunile provocatoare din aer și de pe mare".

"Aș continua spunând că activitățile destabilizatoare din zona Mării Negre reflectă ambițiile sale de a recâștiga o poziție dominantă în regiune și pentru a opri crearea unei Europe întregi, libere și în pace. Din nou, regiunea Mării Negre face parte din interesul național al SUA și vom fi concentrați asupra ei și vom continua să lucrăm cu partenerii noștri din regiune", a adăugat secretarul american al Apărării.

Lloyd J. Austin III va fi primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Ulterior, el va merge la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Vizita în România a secretarului american al Apărării face parte dintr-un turneu care mai include Georgia și Ucraina, înainte de participarea la reuniunea NATO de la Bruxelles, care începe joi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău