VIDEO | „Sea Shield 19" la Constanța - secvențe de luptă împotriva amenințărilor aeriene

  • 10 Aprilie 2019 09:17
VIDEO | „Sea Shield 19

Secvențe de luptă împotriva amenințărilor aeriene au avut loc marți în cadrul exercițiului "Sea Shield 19", care se desfășoară la Constanța, acestea fiind puse în aplicare de către aeronave militare ale forțelor aeriene și forțelor navale române, precum și de aeronave de patrulare maritimă din SUA și Turcia, a informat Statul Major al Forțelor Navale

Forțele Navale Române organizează, în perioada 5 - 13 aprilie, cel mai mare exercițiu multinațional naval, în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre. Participă 14 nave militare românești și șase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda și Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari, care vor exersa proceduri întrunite de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață și aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre.

Forțele Aeriene Române asigură secvențele de luptă împotriva amenințărilor aeriene cu aeronave MIG 21 LanceR și F-16, iar forțele navale ale Statelor Unite și ale Turciei vor acționa cu două aeronave de patrulare maritimă. Forțele Terestre Române participă la exercițiu cu un detașament din compunerea Brigăzii 9 "Mărășești", pentru protecția căilor de comunicații terestre și a portului Constanța.

Miercuri, 10 aprilie, sunt programate secvențe de luptă împotriva amenințărilor submarine. De asemenea, Bulgaria, Polonia și SUA au trimis ofițeri în statul major al exercițiului, Grecia participă cu o echipă mobilă de instructori de la Centrul NATO de Instruire pentru Operații de Interdicție Maritimă (NMIOTC), iar Turcia cu o echipă de observatori de la Centrul de Excelență pentru Operații de Securitate Maritimă (MARSEC COE).

Sursa video: hotnews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău