VIDEO | Școala de samba Beija Flor, campioană a Carnavalului de la Rio, cu o paradă pe tema corupției

  • 15 Februarie 2018 21:33
VIDEO | Școala de samba Beija Flor, campioană a Carnavalului de la Rio, cu o paradă pe tema corupției

Școala de samba Beija Flor a fost desemnată campioana Carnavalului de la Rio 2018, miercuri, după ce a prezentat o paradă care a avut ca temă corupția și în care politicienii au fost reprezentați drept șobolani cu serviete pline cu bani, scrie AFP.

Beija Flor a câștigat acest titlu pe stadionul Sambodromo pentru cea de-a 14-a oară, menționează News.ro

„Aceasta este o victorie a poporului, o critică legată de ceea ce se întâmplă în prezent în Brazilia – toate aceste inegalități”, a spus Neguinho, una dintre figurile emblematice ale școlii Beija Flor.

Unul dintre carele școlii Beija Flor a impresionat publicul în mod special, prezentând scene legate de viața de zi cu zi în favele – răpiri, focuri de armă, precum și trupul neînsuflețit al unui copil așezat într-un sicriu, cu mesajul: „Încă o picătură de speranță a fost pierdută”. 

De asemenea, școala de samba clasată pe cel de-al doilea loc, Paraiso do Tuiuti, a avut o paradă cu temă satirică, reprezentându-l pe președintele conservator Michel Temer așezat pe un sac cu bani, încadrându-se în spectacolul carnavalului care a fost în ansamblu critic la adresa liderilor țării.

Cele 13 școli de elită care au dansat pe ritmuri de samba în parade spectaculoase, în serile de duminică și luni, au fost analizate de 36 de jurați, după nouă criterii, de la calitatea carelor și costumelor, până la interpretarea percuționiștilor.

La Carnavalul de la Rio au participat aproximativ 3.000 de dansatori și percuționiști, iar spectacolul a fost prezentat unui total de 72.000 de spectatori înghesuiți în stadionul Sambodromo.

În 2017, campioana Carnavalului de la Rio de Janeiro a fost desemnată școala de samba Portela, care a prezentat o paradă prin intermediul căreia a subliniat importanța pe care o au râurile pentru echilibrul mediului înconjurător.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău