VIDEO | Rusia ar fi folosit bombe cu fosfor în Mariupol, acuză un oficial ucrainean

  • 15 Mai 2022 12:13
VIDEO | Rusia ar fi folosit bombe cu fosfor în Mariupol, acuză un oficial ucrainean

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din orașul Mariupol, au anunțat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision, informează dpa. "Iadul a venit pe pământ. La Azovstal", a scris Petro Andriușcenko, consilier al primarului Mariupol, pe Telegram, informează HOTNEWS.RO.

Potrivit sursei citate, el a publicat pe Telegram imagini cu atacuri asupra oțelăriei Azovstal, comentând că specialiștii vor evalua situația și vor trage concluziile de rigoare, însă rușii înșiși au spus că au folosit obuze incendiare.

Acestea au o temperatură de combustie în jur de 2,000-2,500 de grade Celsius cee ace face ca ”focul să fie aproape imposibil de oprit”, a adăugat Andriushchenko.

Bombele cu fosfor sunt bombe incendiare, care se aprind la contactul cu oxigenul și provoacă pagube devastatoare. Utilizarea lor este interzisă de către legislația internațională în zonele populate.

Andreușcenko a mai postat imagini cu inscripții de pe bombe și care ar arăta că ele au fost lansate ca răspuns la câștigarea Eurovisionului de către Ucraina, concurs care s-a desfășurat la Torino, în Italia.

Sursa imaginilor este neclară, însă pe ceea ce se presupune că sunt bombe se poate citi în rusă "Kalush, cum ai cerut! Pentru Azovstal" și în engleză "Ajută Mariupol - Ajută Azovstal acum", datat 14 mai.

Inscripțiile ar fi o referire la afirmațiile solistului Orchestrei Kalush, care a lansat un apel de pe scena de la Torino, după ce a câștigat concursul. Rusia a fost exclusă de la concursul Eurovision din cauza războiului declanșat asupra Ucrainei.

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău