VIDEO | Robotul românesc care dansează și joacă fotbal

  • 08 Aprilie 2017 21:07
VIDEO | Robotul românesc care dansează și joacă fotbal

Inventatori, încă de pe băncile liceului! 250 de elevi din România și-au prezentat creațiile la Inovafest, eveniment găzduit de Politehnica din București. Vedeta concursului a fost robotoul care dansează și joacă fotbal.

Pasionat de mecanică și electrotehnică, Daniel Bulmez, elev în clasa a XI-a, a construit, alături de colegi și profesori, un robot care dansează și joacă fotbal, scrie Digi24.

Daniel Bulmez: Pe robot îl cheamă DGR, vine de la numele Liceului meu Dinicu Golescu, este un robot mai inteligent, am făcut un program într-un limbaj de programare în care interacționează cu omul printr-un microfon. Știe să danseze. Am muncit cel mai mult la partea aceasta.

Mona Rutnic, directoare Colegiul Tehnic Dinicu Golescu București: Avem o echipă de dascăli extrem de aplecați către lucrul cu copiii. Își petrec foarte multe ore neplătite.

Elevi inventivi și profesori pasionați are și Colegiului Tehnic din Slatina.

Brabu Marian, profesor: La o scară mai mică să reprezentăm modul în care se produce energia electrică și lucrul acesta l-am evidențiat prin aprinderea unui bec de 6 volți și funcționarea unei instalații sonore.

Astfel de invenții au fost prezentate la Universitatea Politehnică din București, care a găzduit Festivalului Național de Creativitate și Inventică.

Marcu Mioara, inspector școlar și organizator: Festivalul e adresează elevilor din toată țara. Vrea să scoată în evidență creativitatea elevilor noștri, dedicația pe care o au și implicarea profesorilor în coordonarea acestor activități ale elevilor și nu în ultimul rând pasiunea pentru tehnică a lor.

Evenimentul a ajuns la a noua ediție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău