VIDEO | Reținere la vamă pentru contrabandă cu autoturisme, în valoare de peste 1,6 milioane de lei

  • 26 Mai 2020 12:19
VIDEO | Reținere la vamă pentru contrabandă cu autoturisme, în valoare de peste 1,6 milioane de lei

Un cetățean moldovean, cu vârsta de 30 de ani, originar din raionul Căușeni, a fost reținut în data de 22 mai curent. Acestuia îi este incriminată intenția de a înmatricula patru autoturisme (de model Skoda Superb și Octavia), cu anul fabricației 2017-2018, în valoare totală de 1,6 milioane lei și îi este aplicată măsura preventivă – arestul pentru un termen de 30 de zile.

Bărbatul este membru al unei grupări criminale care activau în Moldova, Cehia, Rusia, Ucraina și nu se află la prima abatere: acesta a mai fost condamnat pentru că a sustras mijloace de transport, iar faptele incriminate în acest dosar au fost comise în termenul de probă pentru ispășirea pedepsei în dosarul precedent.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Poliția de Frontieră, investighează schema prin care se efectua înmatricularea și vânzarea ilegală a autoturismelor.

Potrivit schemei, autoturismele erau închiriate de la un agent economic din Republica Cehă, iar ulterior erau introduse pe teritoriul Republicii Moldova, în baza procurilor false, din numele persoanei juridice cehe, în scopul înmatriculării lor ilegale la autoritățile moldovenești. Totuși, înmatricularea ilegală a autoturismelor a prevenită prin intervenția promptă a procurorilor PCCOCS și a ofițerilor Poliției de Frontieră, care ulterior au intrat în contact cu autoritățile cehe, iar acestea le-au comunicat că autoturismele fuseseră sustrase și, prin urmare, au fost anunțate în căutare.  Astfel, după identificarea autoturismelor, acestea au fost cercetate, recunoscute în calitate de corp delict și ridicate, în cadrul dosarului investigat.

În cazul în care va fi acumulat întreg probatoriul necesar și dosarul va fi trimis în judecată, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei la zece ani, iar bunurile care constituie obiectul infracțiunii – cele patru autoturisme –  urmează a fi supuse confiscării speciale.

 
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău