VIDEO | PUN a lansat campania "Ce înseamnă unirea cu România?". Octavian Țîcu: În acest fel se poate realiza un act de justiție istorică

  • 28 Mai 2020 16:58
VIDEO | PUN a lansat campania

Partidul Unității Naționale (PUN) a lansat campania unionistă "Ce înseamnă unirea cu România?". Primele acțiuni au avut avut loc în orașul Nisporeni și satul Vărzărești.

Potrivit agenției INFOTAG, joi, la ceremonia organizată la intrarea în oraș, unde susținătorii formațiunii au întins tricolorul român, președintele PUN, Octavian Țîcu, a spus că, "în cei 30 de ani de independență, cetățenii Moldovei au reușit să se convingă că, în afară de unirea cu România, altă șansă țara nu are".

"Pandemia a accentuat și mai mult incompetența clasei politice a Republicii Moldova. De aceea, în cadrul campaniei, vrem să aducem la cunoștința cetățenilor RM, indiferent de limba, religia și apartenența etnică pe care o au, de ce viitorul nostru este alături de România", a spus politicianul.

El consideră că în acest fel se poate realiza un act de justiție istorică, prin revenirea R.Moldova în spațiul de cultură și civilizație românească, dar și posibilitatea ca cetățenii să înțeleagă că unirea cu România este "cea mai scurtă cale către UE ".

"Intenționăm să mergem în fiecare raion și să distribuim broșuri care conțin 33 de argumente în favoarea unirii - de ordin politic, economic, social și istoric", a spus Țîcu, convins că, dacă unirea se va produce, "Moldova va deveni parte a uneia dintre cele mai mari țări din Europa, va avea acces la Marea Neagră, la Carpați, prețuri mai mici la energie și salarii și pensii mai mari".

În același timp, liderul PUN a menționat că "primul pas spre unire sunt viitoarele alegeri prezidențiale din toamnă", la care intenționează să participe în calitate de candidat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău