VIDEO | Protest în fața Ambasadei Turciei

  • 17 Octombrie 2018 11:54
VIDEO | Protest în fața Ambasadei Turciei

Mișcarea de Rezistență ACUM organizează un protest în fața Ambasadei Turciei, în legătură cu vizita în Republica Moldova a președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan. Acțiunea de protest intitulată „Stop dictaturii” a început la ora 12:00  

Zeci de persoane se află acum în fața sediului Ambasadei. La protest sunt prezenți reprezentanții PAS, PPDA, PLDM. „Este o rușine că un simbol al statilității, cum este Președinția, a fost reparată plătind cu destinul a șapte cetățeni turci. În numele cetățenilor aducem scuze cetățenilor Turciei care gândesc altfel și nu vor să ajungă într-o dictatură ca a lui Erdogan. De la vizite ale oficialilor europeni, care erau obișnuite și frecvente, în ultimii ani avem vizite din partea lui Erdogan, Lukașenko. Acestea sunt lucruri foarte triste. Nu avem vizite din România, Ucraina, dar avem vizite ale unor dictatori”, a declarat secretarul general al PAS, Igor Grosu. 

Protestatarii țin în mâini pancarte scrise în engleză pe care sunt inscripționate mesaje, cum ar fi „Ne vrem profesorii înapoi”, „Zonă periculoasă. În Moldova, riști să fii vândut lui Erdogan”, „Luptați cu corupția, nu cu educația” sau „Erdogone”. 

La rândul său, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari a declarat că finanțarea construcției Președinției a fost făcută cu încălcarea gravă a legislației, deoarece banii oferiți de Turcia trebuiau să ajungă în bugetul de stat, iar ulterior să fie direcționați spre acest proiect. „Este o mită în urma înețelegerii Dodon, Pahotniuc Erdogan. Care vor fi beneficiile pe care le va avea Vlad Plahotniuc în urma acestei înțelegeri obscure, vom vedea după alegeri”, a mai spus Alexandru Slusari.

Manifestanții scandează „Jos dictatura”, „Jos mafia”. De asemenea, organizatorii au mai precizat că nu protestează împotriva Turciei, dar împotriva „regimului Erdogan”. 

Într-o conferință de presă, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au declarat că poliția va interveni la protestul de la ambasada Turciei în funcție de acțiunile manifestanților.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău