VIDEO | Propaganda lui Putin îndeamnă soldații ruși să fure porumbul Ucrainei ca să fie dat Chinei

  • 04 Mai 2022 08:33
VIDEO | Propaganda lui Putin îndeamnă soldații ruși să fure porumbul Ucrainei ca să fie dat Chinei

După ce au dezbătut cum ar putea fi distrus de bombele nucleare ale Rusiei New York-ul sau chiar întreaga Marea Britanie, pentru că al Treilea Război Mondial deja a început, propagandiștii ruși îndeamnă acum trupele să fure porumb din Ucraina pentru ca Rusia să-l vândă apoi, Chinei.

Remarcile de la televiziunea de casă a Kremlinului, Rossia-1, vin în contextul în care soldații ruși ar fi furat deja echipamente agricole în valoare de 5 milioane de dolari și materiale de construcții, pe lângă tot ce au luat din locuințele oamenilor, scrie digi24.ro.

- Acordul dintre Ucraina și China cu privire la porumb nu a trecut mai departe, a remarcat un invitat al emisiunii lui Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai loiali propagandiști ai Kremlinului.

- Dacă chinezii au nevoie de porumb, atunci îi vom aproviziona noi cu cel din Ucraina? întreabă Volodimir Soloviov.

- Desigur, desigur. Mai ales că avem toate oportunitățile să facem acest lucru. Dacă oprim accesul acestei foste republici sovietice Ucraina la Marea Neagră, la terenurile cu recolte și la depozitele cu grâne, atunci acesta este cel mai periculos lucru pentru ucraineni. La fel ca accesul la porumb, a explicat invitatul

„Mai există ceva ce noi va trebui să facem”, a adăugat el. „Trebuie să găsim puncte vulnerabile majore pentru americani. Trebuie să ne gândim și să nu discutăm public despre asta. Trebuie să identificăm aceste puncte și să punem presiune pe ei, să-i aducem la momentul limită, care va forța elitele americane să recunoască faptul că trebuie să negocieze cu noi, că trebuie să negocieze în condițiile noastre, nu în condițiile lor”, a mai spus invitatul emisiunii lui Volodimir Soloviov.

Discuția despre China intervine în condițiile în care la două luni după ce avertizaseră că Beijingul pare pregătit să ajute Rusia în războiul din Ucraina, înalți oficiali americani spun acum că nu au observat ca acest sprijinul militar și economic să se fi materializat, o evoluție binevenită în relația tensionată dintre SUA și China. Iar pe lângă faptul că nu susține direct efortul de război al Rusiei, China a evitat să încheie noi contracte cu Moscova în domeniul energetic, în ciuda unor prețuri preferențiale oferite de ruși. În martie, grupul de stat Sinopec a suspendat discuțiile despre o investiție majoră în petrochimie și o afacere de comercializare a gazelor în Rusia, a scris Reuters.

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,6 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău