VIDEO | Prințul Harry și Meghan Markle, în Noua Zeelandă, întâmpinați în tradiția maori

  • 28 Octombrie 2018 14:56
VIDEO | Prințul Harry și Meghan Markle, în Noua Zeelandă, întâmpinați în tradiția maori

Prințul Harry și soția lui, Meghan Markle, au ajuns duminică în Noua Zeelandă, la Wellington, unde au fost întâmpinați în tradiția Maori, au participat la o recepție oficială întreruptă de o alarmă de incendiu și au fost salutați de mii de fani.

Ducii de Sussex întreprind acum ultima oprire din turneul de 16 zile în statele din regiunea Pacific, unde au participat și la jocurile Invictus de la Sydney, relatează News.ro

Ei au zburat de la Sydney cu o aeronavă Royal New Zealand împreună cu echipa Kiwi care a participat la jocurile olimpice dedicate celor răniți în operațiuni militare, proiect inițiat de prințul Harry.

Ducele și ducesa au fost întâmpinați de prim-ministrul Jacinda Ardern după care au participat la recepția organizată la reședința guvernatorului general al Noii Zeelande, Patsy Reddy.  

Meghan Markle, însărcinată deja în câteva luni, a purtat o rochie neagră ASOS Maternity și o haină Karen Walker.

La sediul Guvernului au fost primiți cu tradiționalul dans haka și saluturi hongi din partea veteranilor maori.

După ce au vizitat recent inauguratul UK War Memorial și au depus o coroană la mormântul soldatului necunoscut, membrilor familiei regale britanice le-a fost oferită o recepție la care au fost întâmpinați de mii de fani entuziaști.

Cuplul a primit și cadouri, inclusiv o jucărie „Buzzy Bee” pe care prințul Harry a ridicat-o în aer spre amuzamentul mulțimii.

Înainte de recepția dedicată împlinirii a 125 de ani de la obținerea de către femei a dreptului de vot, ducii de Sussex s-au întâlnit cu Ardern și liderul opoziției, Simon Bridges.

Înainte de discuțiile cu Bridges, o alarmă de incendiu a pornit, fiind necesară evacuarea urgentă a clădirii.

Un reprezentant al Guvernului a spus că a fost o alarmă falsă, pornită din cauza unui aparat electrocasnic.

În următoarele trei zile, prințul Harry și soția lui vor vizita Abel Tasman National Park, unde vor face o drumeție, vor participa împreună cu Ardern la o recepție de la Auckland War Memorial Museum și vor vizita stațiunea Rotorua din insula de nord.

Joi, cuplul regal va pleca din Auckland și va încheia turneul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău